Nu är alla kurser i osttillverkning avklarade för i år och Eva kan glatt konstatera att det är många yngre kvinnor som nu intresserar sig för att göra ost och på så sätt för det gamla kulturarvet vidare. Men det är mycket att lära in och på en endagskurs hinner man inte ta till sig allt. Det är ju inte bara att hälla mjölk i grytan, värma upp och röra om. Ostens kemi kräver en hel del av sin utövare och det behövs flera kursdagar om man ska bli någorlunda hemmastadd i mejeriet. Det vet Eva som gått många olika utbildningar på Eldrimner i Östersund och deltagit i åtskilliga ostresor till flera länder i Europa. Hon har också lärt sig av gamla fäbodstintor innan de lämnade detta jordelivet och tog med sig sitt kunnande. Nu vill Eva dela med sig så mycket hon kan av sina kunskaper som hon inhämtat under 25 år som ysterska på Bojäntans fäbod och det är därför hon har ställt sig till förfogande för några utbildningsdagar när ostsäsongen nu går mot sitt slut.